From Sweden - Designed for Eyes and Ears

New Library at University of Bedfordshire

Gustafs linear ribs at university of bedfordshire

New Library at University of Bedfordshire

The new library at the Luton Campus of the University of Bedfordshire was opened in october 2016. The seven floor building includes library, silent study rooms, group work and meeting spaces and a cafe.

We at Gustafs and LSA Projects got the oppurtunity to supply the library with over 8,000 metres of ribs to the project for both walls and ceilings. Over 3,000 individual 20mm deep ribs in natural oak veneer have been used to clad the impressive open atrium and cafe area as well as throughout the library isles and study spaces. 12mm gaps between ribs give the entire installation depth, texture and warmth as well as impressive acoustic control.

The new library was designed by Moses Cameron Williams Architects and the project was managed and installed by Willmot Dixon.

SEE PROJECT GALLERY