Örebros rättscentrum2019-12-19T10:12:48+01:00

Project Description

Svartpigmenterat askfanér klär Örebros rättscentrum

Vit- och svartpigmenterat askfanér belyser interiören i nytt rättscentrum

I april 2013 stod det nya rättscentrumet i Örebro klart att invigas med nya, moderna och välkomnande lokaler. Öppenhet säkerhet och miljöansvar har varit grundläggande förutsättningar för hela projektet och resulterade i en vacker och funktionell byggnad.

Lokalerna har utvecklats för högsta möjliga säkerhet för såväl domstolens personal, övriga myndigheters personal samt för den enskilde medborgaren. Arkitekt för huset är Yellon och Skanska har varit byggherre. Den vackra interiören har uppnåtts av effektfullt nyanserade paneler i vitpigmenterad och mörkbetsad ask levererade och monterade av Gustafs. I trapphuset på fyra plan har belysningen integrerats i väggen på ett mycket smakfullt sätt. Detta var bara en av de många detaljlösningar som Gustafs montörer utförde och som har bidragit till ett hantverksmässigt och estetiskt bra slutresultat av hela interiören.

Gustafs paneler pryder nu fondväggarna i sessionssalarna, väntsalarna, trapphuset i fyra plan samt dörrportalerna vid sessionssalarna. Även delar möblerna är tillverkade av Gustafs, som de traditionella förvaringsskåpen. Det är just en av Gustafs styrkor att kunna leverera en skräddarsydd helhet efter kundens önskemål. Träpanelerna som klär väggarna består av vit- och svartpigmenterat askfanér som skapar en vacker interiör.

Arkitekt: Yellon

Foto: Bara Bild

Läs mer

Skanska – Ny byggnad främjar samarbetet mellan rättsvårdande myndigheter