S:t Eriks Ögonsjukhus2020-12-01T16:19:51+01:00

Project Description

Trä i Sjukhusmiljö

Trä som ett naturligt inslag

Att trä är ett hälsofrämjande material är ingen hemlighet. Träets naturliga uttryck skapar en harmonisk och trygg känsla – ett naturligt val i en sjukhusmiljö. Dessutom är det bevisat att trä främjar konvalescens och minskar stressen, det påminner om oss en naturlig skogsmiljö.

Därför är valet av material i S:t Eriks Ögonsjukhus ett bra exempel på en interiör som utgår från patienternas välbefinnande. Träinslaget i sjukhusmiljön är tillverkad av oss på Gustafs. De offentliga miljöerna i byggnaden är beklädda med våra träpaneler och akustikpaneler i vitpigmenterad ek. Våra ribbpaneler har även kombinerats tillsammans med våra släta träpaneler på ett innovativt sätt.

På bottenvåningen hittar man även våra akustikpaneler med PD8-perforering som absorberar ljudet i områden med mindre ytor. Förutom de hälsoeffekter som våra paneler bidrar med i sjukhusmiljön så ger de även en extra dimension till tryggheten genom det höga brandskyddet Reaction to Fire A2-s1,d0.

 

Arkitekt: White Arkitekter

Installation: Bygg- & Akustikteknik AB

Foto: Bara Bild