Viften Rödovre2021-12-08T14:17:08+01:00

Project Description

Musiksal med orgeon pine

Den nya musikskolan i Rödovre, Danmark, har byggts i anslutning till stadens befintliga kulturhus, Viften, som bildades 1989. Den stora musiksalen i byggnaden har akustikoptimerats för både musikuppträdanden och andra evenemang.

Akustikpanelerna från Gustafs har installerats på väggarna i lokalen. För både skapa en bra absorption som reflektion i lokalen har varannan panelrad installerats likt kasetter som sticker ut från den föregående raden. Panelerna är installerade med en öppen fog och man har valt att blanda mellan släta träpaneler och PH8-perforerade akustikpaneler.

Panelerna har tillverkats med ett fantastiskt vackert Oregon Pine-fanér som ger varje panel en identitet, men som ändå skapar en samhörighet till det stora rummet.Arkitekt: Nobel Arkitekter & RUM

 Installation: In-Sign Akustik

Foto: Brahl Fotografi