Lunds Tingsrätt2019-12-19T08:59:20+01:00

Project Description

Massiva träribbor i ask

Massiva askribbor klär interiören i Lunds tingsrätt

Det är robusta naturmaterial som är den gemensamma nämnaren för interiören i Lunds Tingsrätt. Gustafs massiva träribbor, Gustafs Linear Module, ramar in rättssalarna på ett stilfullt sätt i en kombination med sten och glas. Trämodulerna på väggarna är i ask som har fått en oljad ytbehandling som ger ytan en matt finish. Modulerna sitter installerade på det första och andra våningsplanet i den sex våningar stora byggnaden, både i dem offentliga ytorna men även inne i respektive rättssal.

Dörrarna in till respektive rättssal, samt receptionsdisken, omges av Gustafspaneler i svartbetsad ask, som bryter av mot dem ljusa askribborna. Gustafspaneler i ask omger även dem stora fönsterna som utgör en stor del av fasaden.

Till det här projektet har många av våra produkter specialtillverkats för att möta de tekniska krav, miljökrav och säkerhetskrav som har ställts på projektet. Bland annat är vissa trämoduler integrerade dörrar och fönster, som du kan se i filmen här nedan. Lunds Tingsrätt har även blivit nominerat till årets bygge 2019.

Lunds tingsrätt har varit i behov av större och modernare lokaler en lång tid. Arkitekterna på FOJAB tog sig an uppgiften att skapa Sveriges modernaste domstol. Resultatet blev en byggnad med ett modernt och stilfullt arkitektoniskt uttryck med robusta naturmaterial som är slitstarka, hållbara och som åldras vackert över tid.

Den nya tingsrättsbyggnaden invigdes i augusti 2018.

Arkitekt: FOJAB Arkitekter

Entreprenör: NCC Building

Foto: Devis Bionaz