H-Huset Örebros Universitetssjukhus2021-01-27T14:40:42+01:00

Project Description

Akustiklösningar i sjukhusmiljö

H-huset på Örebros Universitetssjukhus är ett om- och tillbyggnadsprojekt som ger regionen en ny och modern sjukhusbyggnad. Vi på Gustafs fick uppdraget att tillverka akustiklösningar och väggbeklädnader till flertalet ytor i dem nya lokalerna.

Den stora entréhallen med tillhörande korridorer erbjuder ett generöst ljusinsläpp tack vare den höga takhöjden. För att kompensera ljudnivån i utrymmet har man valt att montera Gustafs Linear Rib som väggbeklädnad. Ribborna har installerats med ett varierande mellanrum på de olika nivåerna, vilket gör att absorptionen får en större variation i rummet.

Utöver de allmänna ytorna har hörsalarna beklätts med våra ribbpaneler. Tillsammans med hisstillverkaren Kone har vi även tagit fram en interiör till hissarna. Våra träpaneler sitter installerade i samtliga hissar i sjukhusbyggnaden. Samtliga träpaneler och ribbor är tillverkade i ett ljust björkfanér.

Arkitekt: Sweco & AART Architects

Installation: NCC

Foto: Devis Bionaz