From Sweden - Designed for Eyes and Ears

DTU The Biosphere Awarded Detail Inside Special Prize 2018

Detail Inside special prize 2018 to the atrium at technical university of Denmark

The Biosphere at Technical University of Denmark has been awarded the prestigious German prize Detail Inside Special Prize 2018 by the architecture magazine DETAIL. The magnificent atrium is designed by Christensen & Co Architects and Rørbaek og Møller Arkitekter.

The atrium is cladded with Gustafs Timber Panels and consists of 50 000(!) meter oak veneered rib’s which creates a striking visual design, combined with the windows in the meeting cubes. Once again, we are extremely happy to have been a part of this project!

The prize is rewarded every two years in four different categories with focus on prospective and innovative projects with unique architectural and technical characteristics. A total of 352 projects from 36 countries participated in the categories. Read more about the jury’s statement.

In 2017 the Biosphere was awarded the Carpentry Award in Denmark by Copenhagen Carpentry Organization.

See more photos from DTU